محفل

خدایا عقیده مرا از دست عقده ام مصون بدار!

محفل

خدایا عقیده مرا از دست عقده ام مصون بدار!

وقتی سیگار تو را دود می کند!

اولی از خیابان دانشگاه ، از در آزادی دود کنان بالا می آمد. دومی رو به آزادی ، از خیابان پایین می رفت . دومی تا بحال اولی را دودی ندیده بود . اولی از میان دود نتوانسته بود دومی ا ببیند و گرنه حتما من این مطلب را نمی نوشتم. خلاصه دومی از دودی شدن اولی ناراحت شد. شاید چون انتظارش ا نداشت. اولی از برخورد تند دومی نارحت شد، شاید چون او هم انتظاش ا نداشت. حالا سومی که من یا شما باشیم باید از دست اولی ناراحت باشیم که دود می کند یا از دست دومی که انتظا دود کردن هر آدمی را ندارد؟


فکر نکنم در این عالم کسی را بیابیم که از اثرات مضر سیگار خبر نداشته باشد . این موضوعی است که بارها تلویزیون و رادیو و روزنامه ها درباره آن مطلبی را ارائه کرده اند و خواهند کرد.موضوعی که مطمئنا توسط مردمان سیگاری بسیاری اثبات شده(مضر بودن سیگار را می گویم) به قلم در آمده و بیان شده است.به نظر می رسد سیگاری شدن افراد مستقل از میزان علم آنها نسبت به مضرات آن باشد. با دانستن تمام این مضرات چرا باز هم افراد سیگاری می شوند؟ این سوال بزرگی است که البته به نظر می رسد پاسخی که به آن می دهیم بی شباهت به پاسخ دادن به این سوال که چرا افراد مومن به یک دین مرتکب گناه می شوند ، نخواهد بود!


در میان تمام سوالاتی که می توان پیرامون ، موضوع دود و سیگار مطرح کرد ، سوالاتی وجود دارد که درباره نحوه نگاه ما افراد غیر سیگاری به یک آدم سیگاری است.آیا یک فرد سیگاری مجرم است؟ گناهکار است؟ انسان بدی است؟ اگر جواب مثبت باشد ، آنگاه بسیاری افراد که از آنها به نیکی یاد می کنیم انسان های بدی خواهند بود! پس دیگرنباید از آنها به نیکی یاد کنیم زیرا آنها سیگاری بوده اند. آیا با افراد سیگاری نباید دوست شد؟ باید از آنهافاصله گرفت ؟ پس چگونه با پدران ، اساتید ، روحانیون ، روشنفکران ، پزشکان ، سینماگران و ادیبان و... که سیگاری هستند تعامل کنیم؟ آیا جنس فرد سیگاری بر سنگین تر شدن جرمش اثر می گذارد؟ سنش چطور؟ آیا سیگاری بودن بهتر از تریاکی بودن است؟ و صد آیای دیگر که جواب دادن به آنها بی شباهت به پاسخ دادن به برخی سوالات دینی نیست!


مثلا آیا جرم دروغ گو کمتر از زنا کار است؟ آیا در زنا ، جنس فرد جرمش را سنگین تر می کند؟ آیا سن فرد گناهکار ، بر سنگینی جرمش اثرگذار است؟ آیا باید از افراد گناهکار دوری جست؟ پس حتی با خود هم نمی توان زندگی کرد!


امیدوارم از این یادداشت برداشت نشود که سیگاری بودن را تایید می کنم و یا حتی توجیهی برای آورده ام! تنها خواسته ام درباره سیگاری بودن و گناهکار بودن هم اندیشی کرده باشیم!!

نظرات 5 + ارسال نظر
ارم 1387/03/13 ساعت 12:56 ب.ظ http://www.eramgroup.blogsky.com

سلام.بهتر است نگاهمان را عوض کنیم و برای سیگا ر کشیدن بهانه ناراحتی و ... را نیاوریم.به ما هم سر بزن منتظر نظراتت هستیم.

شاید راست بگی...
شریعتی هم خیلی سیگار می کشید...
-------
سلام...

من آپ کردم به من سر بزنید که ز تمنای شما در حسرت رستاخیزیم....
[گل] [گل] [گل] [گل] [گل] [گل] [گل]

گاثاها 2/46

« ... تو خود بنگر ای اهورا ، یاری کن مرا ، همان یاری یی که دوستی از دوستش دریغ نمی دارد . »


اشم وهو
( راستی نیک {است } ، بهترین است . آرزو شده است ، آرمان برای هر که برای راستی بهترین راستی را { برگزیند }

امیدوارم همیشه شاد باشید .

حمیدرضا 1387/03/19 ساعت 11:20 ق.ظ

مسئله این است که افراد سیگاری به باقی مواد مخدر گرایش بیشتری خواهند داشت.. و موادمخدر دیگر با خیلی چیزهای دیگر ارتباط دارد..
این که جرم دروغگو کمتراز زناکار است یا نه بستگی به نوع دروغ دارد! گناهان درجه بندی دارند ..طبیعتا دزدی یک عدد نان با قتل تفاوت دارد!ندارد؟
نرمال جامعه این است که زنان باید گرایش کمتری به مواد مخدر داشته باشند و اگر زنی به مخدر که سیگار هم جزو ان است روی بیاورد یعنی در بحران قرار دارد..
اما همراهی سیگار با بعضی چیزها بیشتر است برای همین سیگاری طرد شده است.
افراد سیگاری در کل از یک کمبود رنج میبرند وگرنه به سیگار گرایش پیدا نمیکنند
فراموش نکنید افراد سیگاری باعث اسیب به دیگران میشوند
passive smoker ها بدبختانه بیشتر از سیگاری ها در اسیب قرار دارند ..
در نهایت اینکه نکشید سیگار!!

نکاتی که بیان کردید ، نکاتی درست و قابل تامل هستند. اما آیا واقعا شما به یک فرد سیگاری به عنوان مجرم نگاه می کنید؟
البته شاید اگر این کار را بکنیم نتیجه خوبی بگیریم. مثلا تعداد کمتری به سیگار روی بیاورند.
به هر حال من احساس می کنم چیزی که که باعث می شود افراد به سیگار کشیدن روی بیاورند در حالی که می دانند کار درستی نیست شباهت های قابل توجهی به همان چیزی دارد که ما را به انجام یک کار خلاف شرع یا خلاف اخلاق وا می دارد!!

حمیدرضا 1387/03/28 ساعت 10:11 ق.ظ

منطور من هم دقیقا همان چیزی است که گفتید
وقتی فردی با وجو مضرات سیگار بدین گونه از خودش میگذرد میتواند از گناهان دیگری نیز بگذرد و باقی انها نیز کم اهمیت تر جلوه میکنند.
و در کل من به همه ی سیگاریها به چشم مجرم نگاه نمیکنم ولی کشیدن سیگار شخصیت فرد را جلوی من پایین می اورد
در کل وجهه ی بد سیگار به خاطر همراهی ان با باقی جرم هاست و کلا به خاطر بحرانی است که فرد را به سیگار وارد میکند.
در کل از دید مذهبی هم سیگار کشیدن به دلیل اسیب واضح به خود گناه محسوب می شود.
جالبش انجاست که بیشتریت میزان سیگار در بین دانشجویان،در دانشجویان رشته ی پزشکی است(به خاطر فشار درس و رشته)..یعنی اگاهی اصلا ضمانت اجرایی نمی اورد...

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد