
|
اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر نوشته ژان پل سارتر، بزرگترین ایدئولوگ و روشنفکر قرن بیستم با موضوع معرفی اگزیستانسیالیسم |
در مقدمه کتاب می خوانیم:
"از میان آثار مختلف و متعدد سارتر کتاب حاظر دارای خصوصیت های زیر است:
نخست آنکه خلاصه ی جامع و تقریبا کاملی از فلسفه ی سارتر به دست می دهد.
دیگر آنکه چون این مطالب، نخست به صورت سخنرانی بیان شده و هدف آن همه فهم کردن اگزیستانسیایسم بوده، کتابی صرفا فلسفی و پیچیده نیست، بلکه برای استفاده ی همگان فراهم آمده است.
سه دیگر آنکه، چه در ضمن کتاب و چه در پایان آن، از انتقاد هایی که بر این فلسفه شده، یادگردیده و این بیش از هر چیز دعوتی است به داوری و سنجش و تفکر."
خواندن این کتاب را به کسانی که در پی فهمی ساده از اگزیستانسیالیسم(به معنای کمابیش امروزی آن) هستند اکیدا توصیه می کنم. البته باید اعتراف کرد که سارتر تعریف و برداشت ویژه ی خود را از اگزیستانسیالیسم دارد و از سوی برخی پیروان کیه کگور، هایدگر و دیگر پیشکسوتان اگزیستانسیالیست متهم به سوء استفاده از اگزیستانسیالیسم است. ولی در حال حاظر تقریبا تنها نسخه موجود از این ایدئولوژی را ارایه میدهد.
عنوان: گزیستانسیالیسم و اصالت بشر
مولف: ژان پل سارتر
مترجم:
مصطفی رحیمی
ناشر: نیلوفر
تعداد صفحه: 180
قیمت(چاپ یازدهم، تابستان 84):
1800تومان
از معرفی این کتاب متشکرم!
هرچند کتاب نوشتاری گیرا ندارد، اما متن ساده اش آن را تا حدی قابل فهم کرده و نظریه عظیم سارتر را به خوبی می رساند.
توضیح: عکس رو خودم گذاشتم، اگه خواستی می تونی برش داری!
خواهش می کنم، لطف دارید! اما معرفی این کتاب رفع تکلیف از معرفی ایدئولوژی اگزیستانسیالیسم بود!
گیرا نبودن نوشتار شاید بخاطر سخنرانی بودنش باشد. کتاب از این لحاظ که خود سارتر عقیده ی خود را با زبان ساده می گوید ارزش ویژه ای دارد. باید یادآور شد که از نظر دکتر شریعتی اگزیستانسیالیسم پیچیده ترین نظریه فلسفی غرب است.
دلم می خواد بدونم که چرا این مکتب مهم است/چه نیازی به اون است.واقعا جواب سئوالات را می ده؟
اهمیت این مکتب از نظر تاریخی مربوط به شرایط اروپا و بویژه فرانسه ی بعد از جنگ جهانی دوم است. تعالیم این مکتب داروی بسیاری از بحران های روحی ناشی از شرایط پس از جنگ است و در آن زمان بسیار مورد توجه قرار گرفت.
از بعد فلسفی این مکتب جزو مکاتبی است که جامعه صنعتی و عقل به معنای مدرن را مورد انتقاد قرار می دهند و جواب بسیاری از سوالاتی که عقل و علم در پاسخگویی به آن مشکل داشتند را می دهد. این مکتب نزدیک ترین مکتب به پست مدرنیسم است و بهمین خاطر با ظهور اندیشه های نوین کمتر تغییر کرده. هر چند پیروان آن بسیار کم شده اند.
این مکتب یک ایدئولوژی است، جواب هایی ارایه می دهد و صورت سوالهایی را پاک می کند و برای هیچ کدام دلیل مطلقا عقلی نمی آورد، می توانی به آن ایمان بیاوری و جوابهایت را بیابی! ولی این موضوع از لزوم شناخت یا حتی پذیرش بعضی نظریات آن ممانعت نمی کند.
در زمینه ی اهمیت دو نمونه را مثال می زنم:
1. شریعتی در وصیت نامه اش خود را "اگزیستانسیالیست از نوع خود" بر شمرده
2.گروه متالیکا یکی از مبلغان غیر رسمی اگزیستانسیالیسم است. یعنی در لیریک هایشان تعالیم این مکتب را می توان بازشناخت.
من از نوول های اگزیستانسیالیست ها بیشتر از مقاله هایشان لذت می برم ولی اگر فکر می کنی داستان هایشان کفایت لازم برای پی بردن به همه ی ابعاد اندیشه شان را ندارد، پس شاید یک وقتی آن را بخوانم.
من الله التوفیق
من هم موافقم، قسمت زیادی از موفقیت های این مکتب مدیون ادبیاتش است. در داستان نویسنده نیازی به دلیل آوردن ندارد. و به خواننده اجازه ی برداشت شخصی می دهد.
به نظر من دانستن اندیشه هایشان گاهی لذت خواندن کتاب هایشان را بیشتر می کند، نه بر عکس! ارزش کتاب ها بیش از نظریاتی جهان گستر و بی دلیل است!
من هم تشکر می کنم . اما من هیچی در باره اگزیستانسیالیست نمی دونم و باید چندتا کتاب ازش بخوانم!